elenfres

Αφρός από θαλασσινό νερό

draft lens6294112module50162842photo 1249533873s

1 λτρ. θαλασσινό νερό

 5 ζελατίνες ζαχαροπλαστικής

  ή 10 γρ.  Agar-Agar (texturas)

 10 γρ. Λεκιθίνη(lecite-texturas)


Επειδή είναι όπως καταλαβαίνετε δύσκολο να έχουμε σε ένα εστιατόριο θαλασσινό νερό σε καθημερινή  βάση και φρέσκο για να υλοποιήσουμε διάφορες συνταγές , μπορούμε να διμιουργήσουμε εμείς ένα  αρκετά καλό αντίγραφο αυτού με πολύ εύκολο τρόπο.Βράζοντας νερό με χονδρό αλάτι για αρκετή  ώρα.

 Προσθέτουμε λοιπόν στο αλατισμένο νερό την λεκιθίνη και χτυπάμε με μπίμερ χειρός ώστε να λιώσει  καλά. Γεμίζουμε ένα σιφον (siphon) έως τα ¾ ,σφραγίζουμε και προσθέτουμε 2 αμπούλες. Παγώνουμε  καλά στο ψυγείο και είναι έτοιμο για χρήση.{jcomments on}