elenfres

Ραβιόλι με σαλιγκάρια και σάλτσα από κρέμα σκόρδου

Υλικά:

2 αβγά

3cl λάδι

220 g αλεύρι τύπου '00'

1/2 ματσάκι μαϊντανό πλατύφυλλο

2 echalotes

50 g βούτυρο

24 σαλιγκάρια

1/4 ματσάκι φύλλα φραγκομαιντανό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα σκόρδου:

150 g σκόρδο

20 cl γάλα

20 cl κρέμα γάλακτος

10 g άμυλο πατάτας

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για την ζύμη

Ετοιμάζουμε την ζύμη για το ραβιόλι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι και προσθέτουμε το μίγμα με τα χτυπημένα αβγά, το λάδι και το αλάτι. Σχηματίζουμε μια μπάλα ζυμώνοντας γρήγορα τα υλικά χωρίς όμως να γίνει ελαστική. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 40 λεπτά τυλιγμένη με σελοφάν να μην τραβήξει άλλες μυρωδιές. Μετά με το εργαλείο γα ζυμαρικά ανοίγουμε το φύλλο με την γνωστή διαδικασία.

Για τη γέμιση

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα echalotes , ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα σαλιγκάρια και προσθέτουμε το μαϊντανό και τα echalotes

μόλις κρυώσει η γέμιση προσθέτουμε σε κάθε ραβιόλι ένα σαλιγκάρι με λίγο από το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό, κλείνουμε ερμητικά και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά.

Για την κρέμα σκόρδου

Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τη φύτρα απ το σκόρδο, Το ζεματίζουμε 2 φορές σε γάλα, και το γάλα δεν το κρατάμε. Μετά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και καρυκεύουμε και προσθέτουμε τα σκόρδα για τον τρίτο βρασμό τους, όπου πλέον θα λιώσουν και με το μπλέντερ τα ομογενοποιούμε και τα περνάμε από σίτα.

Σε τηγανάκι προσθέτουμε την κρέμα σκόρδου και γλασάρουμε τα ραβιόλια για ακόμη 1-2 λεπτάκια. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγη από τη σάλτσα. Και φύλλα μαϊντανού.

Μία συνταγή της Chef Anne Sophie Pic.{jcomments on}