elenfres

Καζάν ντι πι

Υλικά

3800  Γρ   Γάλα

700    Γρ   Ζάχαρη

 

 230    Γρ   Ριζάλευρο

315    Γρ   Κόρν φλάουερ

Βανίλια

Μαστίχα Χίου

Λαδώνουμε ενα ταψάκι, ρίχνουμε μεσα ζάχαρη και λίγο ριζάλευρο ( σεμιζάρισμα ) και το βάζουμε στον φούρνο να καραμελώσει στους 200 βαθμούς.

Να γίνει "μαύρο".

Το βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.

Αραιώνουμε το κόρν φλάουερ με λίγο απο το γάλα.

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με το ριζάλευρο να βράσει και όταν βράσει ρίχνουμε το αραιωμένο κόρν φλάουερ και το δένουμε στη φωτιά.

Προσοχή δένει αμέσως.

Οταν είναι έτοιμο ρίχνουμε την βανίλια και την μαστίχα και ανακατεύουμε.

Το ρίχνουμε καυτό στο ταψάκι.

Κρυώνει και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα το χρησιμοποιούμε αναποδογυρίζοντας ανάποδα να βγεί απο το ταψάκι.{jcomments on}