elenfres

Ξέρετε να ξεχωρίζετε πότε τα ψάρια και τα οστρακοειδή είναι φρέσκα;

Εχετε αγοράσει ψάρια και οστρακοειδή, γνωρίζετε όμως αν είναι φρέσκα; Διαβάστε πώς να τα ξεχωρίζετε.

Σχετικά με τα ψάρια για να ξεχωρίσετε αν είναι φρέσκα θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα.

Ελέγχετε πρώτα τα μάτια του ψαριού να είναι λαμπερά και τα βράγχια του να έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα ή ροζ και να

είναι υγρά.

 

Τέλος, αν το πιέσετε με το δάχτυλο και το κρέας του ψαριού επανέλθει γρήγορα στην αρχική του κατάσταση, τότε το ψάρι

έχει σάρκα ελαστική και είναι φρέσκο.

 

Για τα οστρακοειδή θα πρέπει να γνωρίζετε ότι φρέσκα όστρακα είναι εκείνα τα οποία δείχνουν σημάδια ζωής όταν

προσπαθείτε να τα ανοίξετε. Είναι κλειστά ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν και ανοίγουν μετά το βράσιμο ή το άχνισμα.

Όταν τα ανοίγετε η σάρκα τους πρέπει να είναι γερά προσκολλημένη στο κέλυφος, υγρή και άοσμη ενώ για να διαπιστώσετε

αν είναι ζωντανά και αν αντιδρούν ρίξτε πάνω τους λίγες σταγόνες λεμόνι.{jcomments on}

Επιμέλεια: Ηρώ Μπούκη